2014. április 27., vasárnap

Egy létfontosságú tényező

Egy létfontosságú tényező, amelyre szinte senki sem gondol, aki szeretne lefogyni

Szerző: Pati Nagy Attila, a Fat Free Központ alapítója

Az egészséges és tartós fogyás minden túlsúlyos álma.
Mégis valahogy borzasztóan nehéznek tűnik megoldani ezt a problémát.

Az elmúlt hónapokban több mint 2.000 fogyni vágyót kérdeztünk meg egy internetes kutatás során a fogyókúrás tapasztalataikról.
Rengeteg meglepő és döbbenetes eredményt tudtunk kiszűrni a beérkező adatokból.

Ezek közül most egyetlen egy, de nagyon fontos következtetést szeretnénk megmutatni.

Egy olyan lényegi, mondhatni létfontosságú tényezőre szeretném felhívni a figyelmedet, amelyre csak nagyon kevés túlsúlyos ember gondol, pedig enélkül nincs tartós, egy életre szóló fogyókúrás megoldás.

Nézzük meg miről van szó!

Négy alaphelyzet, ami meghatározza a fogyókúrás sikereinket

Négy alaphelyzet képzelhető el minden ember életében, amely döntően befolyásolja, hogy túlsúlyosak maradunk vagy pedig megtaláljuk a megoldást.

Ez a négy alaphelyzet a táplálkozással és az emberi test működésével kapcsolatos tájékozottságunkra és tudásunkra vonatkozik. 

Ezek a következők:

1. A tudás teljes hiánya
Az első alaphelyzet, amikor nem ismerjük a testünket és annak működését.
A táplálkozással, anyagcserével, elhízással és fogyással kacsolatosan nincsen érdemi tudásunk.

Amíg ezen a szinten vagyunk, bármit elhiszünk, amit éppen mondanak nekünk a fogyásról, táplálkozásról. Így képtelenek leszünk eldönteni, hogy jót vagy rosszat teszünk-e magunkkal, amikor egy újabb módszerrel kezdünk kísérletezgetni.

Gyakorlatilag vakon, tudatlanul fejest ugrunk egy újabb próbálkozásba, az esetek döntő hányadában újabb súlyos károkat okozva a szervezetünknek!

2. Hamis “tudás”, tévinformációk
A második alaphelyzet, amikor azt gondoljuk, hogy értékes tudásunk van a testünkről és a fogyásról általában, pedig valójában téves információk mentén gondolkodunk.

Az emberek tömegei hiszik azt, hogy ők tudják, hogyan kell lefogyni, hogyan kell táplálkozni, hiszen állandóan az internetet bújják, ismerik a vadabbnál vadabb csodadiétákat, mindent kipróbálnak, de valójában csak borzasztóan felületes és gyakran téves információikkal rendelkeznek és valódi megértésük és tudásuk nincsen.

Ebben az esetben tévúton járunk és miközben azt gondoljuk, hogy a lehető legjobbat teszzük magunkkal, valójában újra és újra ártalmas dolgokat teszünk és vagy nem is fogyunk le, vagy ideiglenesen lefogyunk ugyan, de újra visszahízunk.

Valójában hosszú távon nem változik semmi, sőt az esetek többségében csak egyre rosszabb és rosszabb lesz a helyzet. A szervezetünk pedig egyre jobban megsínyli a tévinformációkból vagy hamis tudásból származó, nem megfelelő bánásmódot.

3. Jó megoldást találunk, de nem értjük meg miért működik
A harmadik alaphelyzet, amikor szerencsénk van és valaki valóban olyan megoldást mutat nekünk, amely működik, zsírból fogyunk és energikusak maradunk. Például ideális étrendet állít össze nekünk egy fogyókúrás módszerekben szakértőnek számító dietetikus és egy optimális zsírégető hatású mozgásprogramot is elvégzünk a fogyókúra során.

Egy dolog azonban kimarad ebből a formulából is. A tudatosság elem. Megcsináljuk, amit mondtak nekünk, ideális étrenddel élünk, olyan testedzést végzünk, ami hatékony és optimális zsírégető hatású.

De miután megtörténik a fogyás, nagy az esély rá, hogy visszatérünk a korábbi, elhízást okozó életmódunkhoz. Miért? Mert nem tanultuk meg, nem értettük meg azt, hogy miért működött az a módszer, amelyet alkalmaztunk.

Nem voltunk kellően tudatosak. A módszer működött, eredményes volt, de nem értettük meg, mi történt velünk. Ezért egy bizonyos idő elteltével tudatosság hiányában újra visszacsúsznak azok a egyszer már sikeresen ledolgozott kilók.

4. A megértésen, valódi tudáson alapuló életvitel
A negyedik alaphelyzet az, amikor valaki megtanulja a teste működését. Megérti az anyagcsere működését, megtanulja a legfontosabb táplálkozási szempontokat, megérti, hogyan használja fel a szervezet a bevitt energiát és hogyan kell élnünk ahhoz, hogy soha ne lassuljon le az anyagcserénk, a szervezetünk pedig soha ne kapcsoljon raktározó üzemmódba.

Nos, azok az emberek, akiknek ilymódon rend van a fejükben, nem fognak elhízni. Vagy ha van is súlyfeleslegük, könnyedén megszabadulnak tőle. Miért? Mert képesek lesznek együttműködni a testükkel. Ugyanis ismerik azt. Tudják mi kell neki, tudják hogyan kell bánni vele.

Te vajon melyik alaphelyzetben vagy?

Tudás és tudatosság. Ez a két kulcsszó. Tudás és tudatosság birtokában könnyedén megvalósítható a testsúlycsökkentő életmódváltás.

Két döbbenetes információ, amelyet ismerned kell!

Nézzük meg, hogyan gondolkodik az elhízott emberek óriási hányada.


Az első döbbenetes tény alapvetően negatív

Kutatásunk során több mint 2.000 ember megkérdezésekor feltettük azt a kérdést, hogy milyen módszerekkel próbálkoztak a fogyókúrázásaik során.
Testmozgás, fogyasztó turmixok, magazinokban olvasott diéték, gyógyszerek, koplalás, kozmetikai eljárások…stb. A kérdések között szerepelt a “Tanulás” opció is.

Döbbenetes módon a fogyókúrázóknak csak egy egészen elenyésző százaléka gondolt arra, hogy hiteles, valódi tudást szerezzen a testéről és az egészséges fogyás természetéről.

A 2.081 megkérdezettből csupán 80 fő tartotta fontosnak, hogy valamilyen fajta tanulással próbáljon rendet tenni a fejében és csupán 322 fordult dietetikushoz.

A másik döbbenetes tény viszont pozitív

Héder Évi szakdolgozatában a Fat Free módszer eredményességét vizsgálta 103 fő megkérdezésével. Ez a 103 fő korábban sikeresen lefogyott a Fat Free-módszerrel. Azt vizsgáltuk, hogy a fogyást követő egy év ill. három és fél év (!) elteltével hányan tartották meg az elért ideális testsúlyt.

A fogyást követően egy év elteltével a megkérdezettek 78%-a, három és fél után 56%-a tartotta az elért testsúlyát, ami világcsúcs.

Ugyanis tudnod kell, hogy a nemzetközi kutatások és a mi saját kutatásunk is egyértelműen kimutatta, hogy az önállóan fogyókúrázó túlsúlyos embereknek csupán 3-8%-a képes egy év múlva is megtartani az elért testsúlyt. 

Ez döbbenetes eredmény.

Még egyszer:
A Fat Free-módszerrel lefogyottak 78%-a tartotta egy év után is a súlyát, amíg minden egyéb módszert alkalmazó fogyókúrázóknak, módszertől függően átlagosan csupán 3-8%-a képes a súlytartásra.  


Ehhez az adathoz még egy nagyon fontos információt szeretnénk megmutatni.

Évi szakdolgozatában azt is kutatta, hogy milyen hatással van a súlytartásra a tanulás. Azt nézte meg, hogy mekkora a különbség azok között, akik végighallgatták a fogyókúrás program előadásait és azok között, akik nem szántak rá időt és egy kis energiát. 

Az eredmény a következő volt:

A sikeres súlytartók 68%-a hallgatta meg az előadásokat, amíg a visszahízóknak csak a 23%-a szánt erre időt.

Ez döbbenetes tapasztalat volt.

Tehát azok, akik szánnak rá egy kis időt és figyelmet, hogy megértsék, miért híztak el és hogyan kellene a testükkel bánni, sokkal sikeresebbek a súlytartásban. Náluk ugyanis a testsúlyukon kívül valami más is megváltozott. Hirtelen rend lett a fejükben. 

Megértettek olyan összefüggéseket, amelyek hiányában nagyon nehéz megtartani az elért ideális testsúlyt. 

Akik viszont nem tanultak, nem hallgatták meg az előadásokat, azok sajnos nagyobb eséllyel híztak vissza.


Mi ebből a tanulság?

Ha tudod, hogyan működik a tested, akkor képes leszel együttműködni vele.
Ha megadod neki amire szüksége van, egyre jobban fog kiszolgálni és egyre kevesebb galibát fog okozni neked.

Tehát mi a feladat?

1. Tanuld meg, hogyan működik a tested
2. A tudásod birtokában tedd meg a helyes lépéseket
3. Élvezd az új tudatosságodat, amelynek birtokában nem fogsz már visszahízni

Nézzük meg kicsit részletesebben, hogy is működik ez a program közelebbről.


1. Tanuld meg, hogy működik a tested

A Fat Free Központ programjait fogyókúra specialista dietetikus, valamint több mint 20 éves fitness és sportszakmai tapasztalatokkal rendelkező szakértő csapat állítja össze.

Nálunk megszerezheted azt az elengedhetetlen tudást, mégértést és szemléletmódot, amelynek birtokában pontosan tudni és érteni fogod mit kell tenned, hogyan kell élned, táplálkoznod. 

Héder Évi, a Fat Free Központ vezető dietetikus tanácsadója a Semmelweis Egyetem Táplálkozás és Egészségtudományi szakán szerezte a diplomáját. Diplomamunkáját a Fat Free Testsúlycsökkentő Program három és fél éves utánkövetésével készítette és jelessel végzett, a diplomáját pedig külön dicsérettel kapta meg. Ezt nevezték korábban vörös diplomának. Évi az a dietetikus, akinek speciális szakterülete a testsúlycsökkentés.

Többek között ez a garancia arra, hogy amit nálunk tanulhatsz, annak mind az elméleti, mind a gyakorlati működésbeli háttere tudományosan igazolt és hiteles.


2. Tedd meg a két legfontosabb életmódváltó lépést 


Miközben lépésről-lépésre egyre tisztább lesz az elhízással és az egészséges fogyással kapcsolatos kép a fejedben, két további fontos dolog fog történni a Fat Free Testsúlycsökkentő Program során.

Felpörgetjük az anyagcserédet, hogy megszűnjön a további testzsírraktározásod.
Ehhez elkészítjük a személyre szabott optimális kalóriabevitelt és ideális tápanyagarányokat tartalmazó anyagcsere felpörgető étrendedet.

Ezzel párhuzamosan javasolni fogunk neked egy olyan speciális mozgásprogramot, amely kiválóan alkalmas arra, hogy a már lerakódott zsírrétegek hétről hétre egyre jobban csökkenni fognak. Ezt a programot akár önállóan is könnyedén el tudod végezni.

Ami borzasztóan fontos! A fogyásod a speciális étrend és a célirányos mozgásprogram hatására szinte kizárólag zsírból fog történni. Nem fogsz koplalni, nem fogsz legyengülni. Sőt! Éppen ellenkezőleg! Nagyon jókat fogsz kajálni, egy percig sem lesz éhségérzeted és tele leszel energiával.


3. Miután lefogysz, a tudásod birtokában nem fogsz már visszahízni



Ami pedig a legfontosabb. Miközben felpörög az anyagcseréd, azaz megszűnik a szervezeted zsírraktározási hajlama és a felesleges zsírraktárak eltűnnek a testedről, a fejedben is fontos változás történik. Kialakul benned egy újfajta tudatosság. Meg fogod érteni azt, amit meg is tapasztalsz a fogyásoddal a gyakorlatban, hogy hogyan is működik a tested.

Ezzel az újfajta tudással és tudatosságoddal pedig nem lesz már probléma az, hogy meg is tartsd az ideális testsúlyodat.
Nem lehet téged többé már megvezetni, becsapni új és új ígéretekkel, nem lesz szükség arra, hogy rengeteg pénzt eltapsolj méregdrága fogyasztószerekre.

A testsúlyod az ideális marad és ha véletlenül vissza-vissza csúszna is egy-egy kontrollálatlanabb időszakban  (pl. karácsony, húsvét, nyaralás…) néhány kiló, már pontosan fogod tudni, hogy mit kell tenned.

Mit kell tenned, hogy veled is megtörténjen ez a Csoda?

Keress meg minket és beszéljük meg hogyan végezheted el Te is azt a programot, ami nem csupán lefogyaszt, hanem alapvetően átformálja a tudatosságodat és szinte észrevétlenül megtörténik az a fajta életmód és természetesen gondolkodásmód váltás is, amely nélkül nincs eredményes és hosszan tartó fogyás.

A Fat Free Testsúlycsökkentő Központ által kínált megoldásokat az alábbi linkre kattintva olvashatod:
http://www.lefogynideokosan.hu/fat-free-szolgaltatasok


Ha most azonnal szeretnél tenni magadért, kérj időpontot és gyere el egy személyes konzultációra.
Ügyfélszolgálati telefonunk: 0630/599 0631

Ha még kicsit bizonytalan vagy, gyere el egy ingyenes előadásunkra.
A következő előadás időpontja 2014 május 7.

Az alábbi linkre kattintva tudsz jelentkezni.
http://www.fatfree.hu/lefogyni-de-okosan-eloadas


Várunk szeretettel

Pati Nagy Attila programalapító

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése